13 december 2022 Karriär | Organisation

Polisen, Arbetsförmedlingen och Adda summerar gemensamt traineeprogram

Under ett år har Polisen, Arbetsförmedlingen och Adda deltagit i ett gemensamt traineeprogram. Sju traineer som ville utvecklas inom den offentlig affären antogs till programmet hösten 2021 och blev anställda från dag ett. Nu arbetar samtliga i ordinarie roller inom de olika organisationerna. Så hur har det varit att delta i programmet och vilket värde har det skapat för respektive verksamhet?

På bild: Daniel Yousefi (Adda), Erika Moberg (Arbetsförmedlingen), Anna Persson (Polisen).

- Första gången vi genomförde programmet samverkade vi med Nacka kommun, berättar Daniel Yousefi, projektledare för programmet. Men när vi presenterade upplägget för ett antal organisationer var både Polisen och Arbetsförmedlingen intresserade och då kände vi att vi ville testa att göra en bredare samverkan.

Erika Moberg på Arbetsförmedlingen och Anna Persson på Polisen säger båda att de såg en stor potential i att vara tre stora upphandlande organisationer som tillsammans samarbetar kring rekrytering, utbildningsprogram och handledarskap.

Hur kommer det sig att ni valde att delta i Traineeprogrammet?

- Vi såg det som en fantastisk chans att tillsammans med Polisen och Adda nå unga och nyexaminerade talanger som kanske inte hört talas om branschen offentliga affärer och upphandling. Vi såg också en stor potential i att vara tre stora upphandlande organisationer som tillsammans samarbetar kring rekrytering, utbildningsprogram och handledarskap, säger Erika.

- För oss var det en jättebra chans att nå ut och locka till oss välutbildade talanger som annars kanske inte tänkt sig arbeta med offentliga inköp, svarar Anna. Vi hoppades också kunna lära oss av deltagarna och de andra medverkande organisationerna. Offentligt inköp behöver utvecklas och att lära av varandra är ett effektivt och roligt sätt att snabba på den utvecklingen.   

Hur har det varit som organisation att delta i programmet?

- Det har varit mycket jobb men också stora fördelar. Vi fick in otroligt många och bra ansökningar och alla hittade toppkandidater! Utbildningsprogrammet som vi tillsammans satte ihop och genomförde har hållit hög kvalitet och verkligen rustat traineerna för yrket, menar Erika.

 - Jag tycker att det har varit otroligt roligt att tillsammans med de andra deltagande organisationerna ta fram ett traineeprogram specialanpassat för blivande strategiska inköpare. Våra olika verksamheter har kunnat kombinera kompetenser och specialistkunskaper för att skapa bästa möjliga utbildningar och aktiviteter för traineerna. Vi har också lärt oss av varandra på köpet. Jag hoppas och tror att vi nått många potentiella kandidater som fått upp ögonen för offentligt inköp och Polisen som framtida arbetsgivare. Och inte minst har vi anställt två fantastiska kollegor, Berättar Anna.

Vad har era traineer kunnat bidra med i era verksamheter?

- De har kommit in med nya perspektiv och ifrågasatt hur vi gör saker – precis som vi förväntat oss! De har varit ambitiösa och bidragit till utveckling, säger Erika.

- Alla deltagare i programmet har kommit in med ett stort engagemang, driv, nyfikenhet och nya perspektiv - en riktig energiboost för vår verksamhet! Vi behöver ständigt utvecklas och lära nytt och då behöver vi medarbetare med helt rätt inställning, konstaterar Anna.

- För oss är det ju andra gången vi får uppleva det som traineerna tillför, berättar Daniel, och vi blev inte alls besvikna den här gången heller. Jag är imponerad över hur snabbt de blir en del av vår verksamhet och att de bidrar med så mycket nyfikenhet, positivitet och nya perspektiv. I år har vi dessutom lagt ett ganska tungt projektarbete på två av våra traineer i form av att ta fram en försörjningsrapport som vi nyligen publicerat.  

Daniel – vad har varit nytt med att samverka med fler organisationer?

- Rent praktiskt kräver det såklart mer att få ihop tre olika verksamheter. Men å andra sidan blev det en större projektgrupp med delat ansvar vilket fungerade bra. Dessutom kom det in ännu fler perspektiv. En stor vinst för traineerna är att de fick erfarenhet av fler organisationer och ett bredare utbildningsprogram.

Vad händer härnäst – kommer det ett till traineeprogram?

- Ja, det hoppas jag verkligen. Just nu är vi inne i utvärderingsfasen för att se hur vi kan optimera programmet ännu mer. Sen får vi kika på upplägg och plan framåt.

Vad säger traineerna själva om programmet?

- Det är överens om att det varit givande, kul och spännande att få inblick i flera organisationer – och framför allt se olikheter i hur vi jobbar. Men det som också lyfts upp är det stora nätverk som byggs upp i samband med programmet, inte minst mellan traineerna. Det är otroligt roligt att se, avslutar Daniel.

Om traineeprogrammet

Traineeprogrammet riktar sig till nyutexaminerade personer som är intresserade av att utvecklas inom den offentliga affären. Programmet löper under ett år för att sedan bli en ordinarie tjänst. Med tanke på att offentlig sektor varje år upphandlar för över 800 miljarder kronor, vilket motsvarar nästan 20 % av Sveriges BNP, blir dessa sju traineer bli viktiga spelare i utvecklingen av Sveriges offentliga affärer när traineeåret är slut. Årets program avslutades med en eximination 30 augusti 2022.