8 september 2021

Träffa våra nya traineer!

Nu har det gemensamma traineeprogrammet startat och i år samarbetar vi med Arbetsförmedlingen och Polismyndigheten. Ett samarbete som resulterade i rekordmånga ansökningar.

Vänster till höger: Theodor Berglund, Selma Pozder och Hugo Spångmark.

Antagningsprocessen började i våras och nu börjar äntligen sju traineer sin anställning, varav tre hos Adda. Utbildning, praktik (hos alla tre organisationerna), stöd genom mentorskap och projektarbete är några aktiviteter som väntar traineerna.

Hur kändes uppstarten?

- Den kändes jättebra, kul att äntligen vara igång efter en lång tids förberedelser och planering av hela programmet. Men framförallt kul att få träffa alla, både traineer och andra inblandade hos alla tre organisationer, säger Daniel Yousefi, projektledare för det gemensamma traineeprogrammet och HR-ansvarig.

Selma Pozder, en av de tre som kommer börja hos Adda, gillar verkligen samarbetet och att hon får insyn i tre organisationer och ser framemot att lära sig mer om offentlig upphandling.

- Jag vill arbeta inom det offentliga och ha möjlighet att påverka samhället. Detta gemensamma traineeprogram ger mig den möjligheten, förklarar hon.

De andra två som kommer börja på Adda heter: Hugo Spångmark och Theodor Berglund och de håller med Selma att en stor fördel med detta traineeprogram är samarbetet med flera organsiationer.

- Att få kombinera utbildning med arbete är en perfekt start. Särskilt när det är med två andra myndigheter. Jag ser verkligen fram emot att träffa kollegor och att testa på att jobba med offentlig upphandling, säger Hugo.

- Och att få lära känna alla på Adda ska bli jättekul! Jag känner mig supertaggad, säger Theodor.

Programmet riktar sig till nyutexaminerade och löper under ett år för att sedan bli en ordinarie tjänst. Med tanke på att offentlig sektor upphandlar varje år för över 800 miljarder kronor, vilket motsvarar nästan 20 % av Sveriges BNP, kommer dessa sju traineer bli viktiga spelare i utvecklingen av Sveriges offentliga affärer när traineeåret är slut.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar