1 juni 2021 Ramavtal

Fyra snabba frågor om Elektriska arbetsfordon

I dag är ramavtalet Elektriska arbetsfordon 2020 klart för avrop. Vi passade på att prata lite med kategoriansvarig Henrik Ellung och upphandlaren Ylva Bergvall Granqvist på Inköpscentralen om hur arbetet med upphandlingen har gått och vad som är bra med det nya ramavtalet.

Hur har upphandlingen gått?

– Det har gått bra. Jag tycker framförallt att vi fått till ett bra utbud, mycket tack vare en nära dialog med användare och leverantörer. Vi har också skrivit avtal med samtliga företag som lämnat anbud vilket ger ett bra urval för kunderna, berättar Ylva.

Vad är bra med det nya ramavtalet?

– Det jag främst vill lyfta fram är att vi erbjuder tre olika storlekar på fordon med många olika tillval och tillbehör för att varje kund ska kunna hitta och utforma sitt fordon efter sina specifika behov, menar Ylva.

– Vi vill också att det ska vara enkelt att använda avtalet, och det tror jag att våra kunder kommer märka att det är, tillägger Henrik.

Vilken är den största nyttan för kunden?

– Förutom enkelheten och möjligheten att välja olika typer av fordon, är det att vi nu kan erbjuda ett mer hållbart alternativ till traditionella fordon. Det gör till exempel att våra kunder enklare kan nå målen i Agenda 2030. Fordonen är inte bara miljövänliga utan även tysta och kan användas utan störande buller, berättar Henrik.

Till sist, vad är ni mest nöjda med?

– Att vi med hjälp av våra leverantörer kunnat hålla vår tidplan och att vi fått igång avtalet nu när behovet är så stort. Det känns väldigt bra att kunna erbjuda ett ramavtal med elektriska arbetsfordon nu när intresset för miljövänligare alternativ ökar inom allt fler verksamheter, säger Ylva.

Här kan du läsa mer om Elektriska arbetsfordon 2020

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar