20 maj 2021 Ramavtal

Fyra snabba frågor om Parkmaskiner och gräsklippare

Nu är ramavtalet Parkmaskiner och gräsklippare 2019 klart för avrop. Vi passade på att prata lite med kategori- och avtalsansvarig Henrik Ellung och upphandlaren Henrik Nottorp på Inköpscentralen om hur arbetet med upphandlingen har gått och vad som är bra med det nya ramavtalet.

Hur har upphandlingen gått?

– Med facit i hand har det varit en långdragen upphandlingsprocess, där vi tyvärr varit avtalslösa under en kortare tidsperiod, berättar Henrik Nottorp som är upphandlare på Malmökontoret.

Henrik Ellung, stationerad i Stockholm som ansvarig för kategorin Gata och park, håller med:

– Upphandling av parkmaskiner är komplex. En utmaning är att kunna erbjuda ett så relevant och heltäckande avtal som möjligt för kunder med olika behov, menar han.

Vad är bra med det nya ramavtalet?

– Det är mycket mer heltäckande än tidigare avtal, och erbjuder ett bredare sortiment av maskiner och redskap från fler produktområden än tidigare, säger Henrik Ellung och konstaterar att det trots allt blivit betydligt enklare att anpassa utbudet till olika behov:

– Vi har gjort stora förändringar av upphandlingsprocessen. Nu när avrop primärt sker genom den särskilda fördelningsnyckeln (en av två avropsmodeller) kan kunden lättare tillgodose sina specifika behov.

– För att gå ifrån fossila bränslen kan kunden också, inom de flesta produktområden, välja maskiner som drivs av batteri. På så sätt underlättar vi för arbetet med Agenda 2030, berättar Henrik Nottorp.

Vilken är den största nyttan för kunden?

– Den största nyttan är absolut att våra kunder kommer att få tillgång till en unik leverantörsportfölj med representation från hela landet, menar Henrik Ellung.

– Och den bredden medför att kunderna lättare kan tillvarata leverantörernas unika kompetens och utbud, och på så sätt känna sig trygga med sina framtida maskininvesteringar, tillägger han.

Till sist, vad är ni mest nöjda med?

– Vi är enormt glada och stolta över att kunna erbjuda våra kunder det mest kompletta ramavtalet någonsin inom detta segment, konstaterat Henrik Ellung.

– Just det, instämmer Henrik Nottorp och tar vid:

– Det stora utbudet av leverantörer och maskiner borde leda till att merparten av våra kunder nu kan tillgodose sina behov.

Här kan du läsa mer om Parkmaskiner och gräsklippare 2019

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar