26 oktober 2020

Kommunerna fortsatt fokus i utredningen om trygghetslarm

Kommunernas situation är fortsatt i fokus när Inköpscentralen utreder det som har inträffat i samband med Tunstalls byte av larmplattform. I veckan har SKR och Inköpscentralen bjudit in kommunerna till två webbinarier.

Det första webbinariet äger rum imorgon, tisdag då SKR och Inköpscentralen har kallat socialcheferna i samtliga kommuner till möte. På onsdagen följer Inköpscentralen upp med ett eget webbinarium dit vi har bjudit upphandlingsansvariga i de kommuner som har Tunstall som leverantör genom vårt ramavtal.

- Vi för enskilda samtal med flera kommuner redan men behöver komplettera bilden för att få grepp om hur situationen ser ut i landet i stort. Därför bjuder vi nu in alla de kommuner som har Tunstall som leverantör, säger Olof Molander.

- Det är viktigt för oss att kommunerna berättar om hur situationen har varit och hur de upplever leveranserna från Tunstall nu, fortsätter han.

Parallellt fortsätter dialogen med Tunstall och arbetet att få deras uppgifter bekräftade av kommunerna, samt undersökningen av vilka juridiska konsekvenser avbrottet har fått både i förhållande till ramavtalet och till kommunernas enskilda kontrakt med Tunstall.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar