11 juni 2021 Upphandling | Ramavtal

Många fördelar med en entrézon

Nu har ramavtalet Entrézoner – fast installerade entrémattor 2019 varit i gång i ett år. En entrézon minskar slitage på golv och ger en bättre hygienisk miljö. Mattan ligger också fast i flera år, vilket minskar transporter och CO2-utsläpp.

En entrézon kan med fördel placeras i receptioner och i hallar. Christina Öhlund, som är avtalsansvarig för ramavtalet, lyfter förskolan som en utmärkt plats för en entrézon.

- En rektor på en förskola, som installerat entrézoner på tre av deras förskolor, berättar att de numera låter barnen gå direkt till sin hylla och ta av blöta skor då uppsugningsförmågan är väldig hög. Detta medför att det blir inget stopp i farstun, vilket underlättar väldigt mycket för pedagogerna. Barnen har också fått ett extra utrymme att leka på då golven är torra. Även ljudnivån har minskat, något som vanligtvis är ett stort problem, berättar Christina.

Anpassas efter kundens behov

Christina lyfter också fram enkelheten för kunden. Receptionen, hallen, eller där man vill placera entrézonen anpassas helt efter kundens behov. Man kan både hyra en fast installerad entrématta/textila golvplattor eller så kan man köpa.

- Eftersom mattan är fast installerad krävs inget byte, utan den rengörs enkelt på plats. Det är givetvis en fördel då vi minskar transporter och på så sätt även minskar CO2-utsläpp, fortsätter Christina.

Många hållbarhetskrav

Just omfattande hållbarhetskrav har varit viktiga i framtagandet av ramavtalet. Allt spillmaterial samlas in av leverantören och återvinns. Rengöringsmedel som används för att underhålla mattan uppfyller Svansens kriterier. Dessutom uppfyller leverantörerna Upphandlingsmyndighetens kriterium för bland annat alkylfenoletoxilater, formaldehyd, färgämnen, biocider, flamskyddsmedel och vara fria från ftalater.

- Jag tycker att kunder som vill ha en välkomnande entré, med enkelt underhåll definitivt bör se om en fast installerad entrématta kan vara ett alternativ för dem, avslutar Christina.

Här kan du läsa mer om ramavtalet Entrézoner - fast installerade entrémattor 2019.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar