Metodstöd 2: Utbildning
Detta metodstöd syftar till att underlätta förankringsarbetet inför deltagande i utbildning i digital mognad samt uppföljning av utbildningen. Materialet får användas fritt att men hänvisa gärna tillbaka till projektet.
Vi har tagit fram en presentation som ni kan plocka bilder ifrån och som ni hittar i högerkolumnen. Presentationen riktar sig både till förvaltningsorganisationer (medarbetare och chefer) samt till den politiska organisationen (ledande/styrande politiker). Detta innehåller presentationen:
- Förklaringar
- Citat
- Argument
- Filmer
Målgruppsanalys
Mall med instruktion kring hur du håller en målgruppsworkshop har tagits fram. Workshopen går att hålla fysiskt eller digitalt och du kan göra den med en kollega eller i större grupp. Innehållet från målgruppsanalysen skrivs in i kommunikationsplanen
Kommunikationsplan
Planen är en mall som bygger på att du har gjort en målgruppsanalys (finns separat mall för det). Vissa delar är förifyllda och dessa bör ni ändra/justera efter er verksamhet. Vissa delar är tomma men med en instruktion
Uppföljning av utbildning
Två stycken presentationer har tagits fram:
- Målgruppsanpassade frågor till förvaltningsorganisation
- Målgruppsanpassade frågor till den politiska organisationen
Presentationerna återfinns i högerkolumn
Filmer
Dessa filmer har tagits fram:
- Patrik Sundström, Chief Digital Officer Sveriges Kommuner och Regioner, förklarar varför du bör gå utbildning i digital mognad.
- Johan Magnusson, professor Göteborgs universitet, förklarar varför du bör gå utbildning i digital mognad.
- Julia Larsson, projektledare Adda, förklarar dimensionerna Digital förmåga samt Digitalt arv.