Webbutbildningar

Allmänna bestämmelser (AB) för chefer

Utbildningen ger en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning.


Antal tillfällen
0 st
Nivå
Grundkurs
Pris
1950 ex. moms

Välj tid och plats och anmäl Stäng

e-Learning

Webbaserat

Lediga platser:
Obegränsat

Om utbildningen

AB för chefer syftar till att ge en grundläggande kunskap om AB och viss arbetsrättslig lagstiftning som har ett nära samband med AB. Utbildningen ger en beskrivning av SKRs och Sobonas avtalskonstruktion, det vill säga hur Huvudöverenskommelsen, AB och bilagor hänger ihop. Den förklarar också samspelet mellan lagstiftning och kollektivavtal inom en rad områden som är centrala för den som är chef med personalansvar. Utbildningen består av fakta om olika villkor och regler i lag och kollektivavtal och varvas med övningar.

Utbildningen beskriver det aktuella avtalsläget och hanterar de just nu parallellt gällande avtalen AB 17 och AB 20.

Tidsåtgång

Utbildningen tar cirka 1½-2 timmar att genomföra och kan göras stegvis i valfri takt eftersom det går utmärkt att avbryta kursen och återuppta den vid ett senare tillfälle. Du har tillgång till utbildningen i 60 kalenderdagar från det datum som du beställde utbildningen, inte när du loggar in på startsidan.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är chef med arbetsgivaransvar eller motsvarande men kan även fungera som introduktion för dig som arbetar med personalfrågor. Om du arbetar i ett Sobona-företag så är utbildningen relevant om ni är ett företag som tillämpar kollektivavtalen som är gemensamma med SKR.


Investera i medarbetarnas livslånga lärande och öka omställningstakten på samma gång - Utbilda fler till ett lägre pris. Webbutbildningarna är lättillgängliga och underlättar när du vill kompetensutveckla och utbilda många medarbetare samtidigt. Du kan kostnadseffektivt, enkelt och brett rulla ut utbildningen och lyfta nivån för en hel avdelning eller organisation.

Utbildningen är skapad av SKR

Innehållet ligger i linje med relevanta kollektivavtal, lagstiftning och praxis.

Se filmen om Allmäna bestämmelser för chefer

FAQ Allmänna bestämmelser för chefer

Från när gäller de 60 dagarna jag har på mig för att genomföra utbildningen?

60 dagar gäller från och med att du beställer utbildningen, dvs anmäler dig på vår webbsida. Två veckor före utbildningens giltighetstid löper ut får du ett påminnelse via mejl.

Går det att förlänga tiden för utbildningsgenomförandet?

Ja det är möjligt, utöver de 60 dagar du har på dig att genomföra utbildningen kan du förlänga tiden ytterligare. Två veckor kostar 1 000 kr och fyra veckor kostar 2 000 kr. För att förlänga tiden, mejla till kursadmin@adda.se så hjälper dom dig.

Hur navigerar jag i de olika avsnitten?

Du kan enkelt hoppa fram och tillbaka i de olika avsnitten med hjälp av pilarna i längst ner i högra hörnet längst ner.

bild.png

Här loggar du in om du är anmäld till en utbildning

Logga in här

Tipsa en vän