Webbutbildningar

Allmänna bestämmelser (AB) HR-inriktning

Utbildningen syftar till att ge dig som arbetar inom HR en introduktion till och bred förståelse för tolkning och tillämpning av Allmänna bestämmelser (AB).

Antal tillfällen
0 st
Nivå
Grundkurs
Pris
4900 kr ex. moms

Välj tid och plats och anmäl Stäng

e-Learning

Webbaserat

Lediga platser:
Obegränsat

Utbildningen Allmänna bestämmelser (AB) med HR-inriktning är en grundkurs i Allmänna bestämmelser och är en självklar del i varje HR-medarbetares introduktion och en förutsättning för att du ska kunna jobba med HR inom offentlig sektor. Den vänder sig till dig som är ny inom sektorn och till dig som arbetat ett tag och vill repetera och ta del av avtalsförändringar.

Utbildningen är skapad av SKR och fokus ligger på de Allmänna bestämmelserna. I utbildningen beskrivs hur avtalet samexisterar med och ibland ersätter lagstiftning och hur bestämmelser i andra överenskommelser ibland anpassar anställningsvillkoren för t.ex. en specifik yrkesgrupp. Utbildningen varvar animationer, film, övningar och expertföreläsningar. Innehållet omfattar i stor utsträckning SKR:s 2-dagars klassrumsutbildning och är en grundkurs. Utbildningen beskriver det aktuella avtalsläget och hanterar de just nu parallellt gällande avtalen AB 17 och AB 20.

Tidsåtgång

Du har tillgång till utbildningen i 60 kalenderdagar från det datum du beställt utbildningen, inte från den dag du loggar i på startsidan.

Hur lång tid det tar att gå igenom utbildningen styrs av vilken takt du väljer och hur mycket du vill repetera. Det tar ca 3 timmar att gå igenom alla avsnitt. För att få en djupare förståelse och kunna tillämpa AB tar det mer tid, så avsätt gärna 5-6 timmar. Utbildningens innehåll är omfattande, därför rekommenderar vi att du delar upp avsnitten och genomför utbildningen vid flera tillfällen.

Anmälan är bindande och inloggningen kan endast användas av en person. Priset gäller för en person/deltagare.

Investera i medarbetarnas livslånga lärande och öka omställningstakten - utbilda fler till ett lägre pris.

Utbildningen är skapad av SKR

Innehållet ligger i linje med relevanta kollektivavtal, lagstiftning och praxis. Webbutbildningarna är en självklar del i varje HR-medarbetares introduktion och en förutsättning för att du ska kunna jobba med HR inom offentlig sektor.

När webbutbildningar håller lika hög kvalitet som en utbildning på plats finns det inga hinder att utbilda sig digitalt. Jag ser många fördelar säger Linda Nyström, rehabiliteringssamordnare på Säffle kommun som gått vår webbutbildning AB HR.

Här loggar du in om du är anmäld till en utbildning

Logga in här

Se filmen om AB HR och AB Lön

Här har vi samlat vanliga frågor och svar

Hur länge bör jag ha arbetat innan jag genomför utbildningen?

Du kan gå utbildningen så snart du börjat din tjänst, du behöver inte ha några förkunskaper inom Allmänna bestämmelser (AB). Tvärtom så är utbildningen ett stöd för dig under din första tid i din nya tjänst. Du kan gå tillbaka och göra de olika avsnitten så många gånger du vill. Utbildningarna fungerar lika bra för uppdatering för dig som arbetat länge och det var några år sedan du gick utbildning i AB.

Vad är skillnaden på utbildningarna AB HR och AB Lön?

Båda utbildningarna har i stor utsträckning samma innehåll. AB Lön som har löneinriktning innehåller 10 avsnitt. AB HR med HR-inriktning har 11 avsnitt och innehåller även avsnittet Avslut av anställningen. Två av avsnitten är större i AB HR (Anställningens ingående och Under anställningen) och två avsnitt är större i AB Lön (Avlöningsförmåner & löneform samt Anställningens ingående). Avsnittet Sjukledighet & ersättningar är olika i de två utbildningarna.

Från när gäller de 60 dagarna jag har på mig för att genomföra utbildningen?

60 dagar gäller från och med att du beställer utbildningen, dvs anmäler dig på vår webbsida. Två veckor före utbildningens giltighetstid löper ut får du ett påminnelse via mejl.

Tipsa en vän