Utbildningar

Digital mognad - en fråga för ekonomi?

Seminarium om den evidensbaserade modellen Digital mognad ur ett ekonomiperspektiv.

Antal tillfällen
0 st
Nivå
Grundkurs
Pris
1500 kr ex. moms

Välj tid och plats och anmäl Stäng

En organisations omställningsförmåga är avhängigt medarbetarnas kompetens och vilka förutsättningar de får att göra verklighet av sina idéer.

Det är medarbetarnas nyfikenhet, kompetens och fantasi som skapar förutsättningar för förändring i organisationen. För att lyckas i omställningen måste vi ta avstamp i skärningspunkten mellan människa, organisation, styrning, ekonomi och teknik.

För att klara omställningen är det viktigt att perspektiven styrning och ekonomi får en central roll i förändringsarbetet.

På seminariet går vi igenom den evidensbaserade modellen Digital mognad i offentlig sektor (DiMiOS) och sätter den i ett förändringsperspektiv. Genom modellen får ni stöd i omställningen och en metod för att ställa om i en digital tid.

Vi diskuterar:

  • Varför ekonomi har en nyckelroll i omställningen i en digital tid
  • På vilket sätt DiMiOS kopplar an till ekonomi
  • Hur DiMiOS kan vara ett konkret verktyg för HR att driva omställning i en digital tid

Seminarieledare

Johan Magnusson

Johan är professor verksam vid Institutionen för Tillämpad IT, Göteborgs universitet. Han är avdelningschef för Informatik och föreståndare för SCDI Göteborg. Han disputerade inom Företagsekonomi (redovisning) vid Göteborgs universitet 2012 efter en licentiatexamen i Informatik 2005. Johans forskning är inriktad på balanseringen av innovation och effektivitet inom digitaliseringsarbete, genom begrepp som skugginnovation och disintegration av värdeskapade inom såväl offentlig- som privat sektor.

Läs mer om Johan på LinkedIn

Jenny Birkestad

Jenny är affärsområdeschef för Adda Kompetens och var tidigare direktör på SKR med ansvar för digitaliseringsfrågor. Hon är förnyelsebyråkraten och intraprenören med drygt 20 års chefserfarenhet från både offentlig och privat sektor. Jenny brinner för att bidra till en offentlig förvaltning som sjuder av innovationskraft, fullt ut tillvaratar digitaliseringens möjligheter och inte minst medarbetarens och invånarens engagemang och kompetens. Jenny är sedan 2018 ledamot av regeringens digitaliseringsråd

Läs mer om Jenny på LinkedIn

Målgrupp

Jobbar med ekonomi i kommun och region samt kommunala bolag.

Gör din anmälan här så skickar vi ut en kalenderbokning inom 1-2 dagar.


11 november 2021

Tid: kl 10:00-12:00
Avgift: 1500 kr ex. moms
Plats: Zoom
Anmäl dig här!

Du får zoomlänk dagen innan seminariet

Vill du anmäla 10 personer eller fler?

Kontakta

Linn Isacson

Linn Isacson

Produktkoordinator, Adda Kompetens
Tel:
08 709 59 92
Mobil:
072 720 29 72
Skicka e-post

Tipsa en vän