Adda

Utbildningar

Klinisk försäkringsmedicin (ST-läkare)

Antal tillfällen
0 st
Nivå
Specialist
Pris
900 kr ex. moms
e-Learning

Webbaserat

Lediga platser:
Obegränsat

Klinisk försäkringsmedicin är en webbaserad kurs som ger läkare under specialiseringstjänstgöring fördjupade kunskaper i klinisk försäkringsmedicin. Kursen är en del av läkares kompetensutveckling i klinisk försäkringsmedicin och har tagits fram av SKR i samarbete med några regioners försäkringsmedicinskt sakkunniga läkare.

Kursen motsvarar kraven i Socialstyrelsens målbeskrivningar 2021 för ST-läkares specialistutbildning STb3 i Försäkringsmedicin samt delar av delmål STa4, STa5, STb1 och STb2. ST-kursen motsvarar även målbeskrivningarna 2015 för ST-läkares specialistutbildning b4 i Försäkringsmedicin samt delar av delmål a1, a2, a6 och b1. Kurserna utgår ifrån SKR:s vägledning för kompetensutveckling i försäkringsmedicin.

Sedan juni 2021, finns även en introduktion till kursen och en ordlista med förklaringar till försäkringsmedicinska begrepp. Introduktionen är tänkt främst för utlandsutbildade läkare och läkare med äldre utbildningar som en ingång till ämnet och utbildningarna.


Upplägg


Kursen är indelad i grundmoduler och fördjupningsmoduler. Efter genomgångna grundmoduler och godkänt kunskapstest, kan ett kursintyg till ST-läkare enligt krav för specialistkompetens skrivas ut. Kursintyget undertecknas av ST-läkarens handledare. Även fördjupningsmodulerna har kortare kunskapstest, där diplom kan skrivas ut för respektive fördjupningsmodul som ST-läkaren genomgått. 

Du får tillgång till utbildningen i 60 dagar. 

Utbildningen tar ca 4 timmar att gå igenom, men du kan repetera så många gånger du vill,  pausa och starta där du avslutade senast.

OBS! Innan du anmäler dig på denna utbildning, kontrollera gärna med din organisation om ni har en regionlicens och hur du då ska göra för att få tillgång till utbildningen. 

Regionlicens innebär att hela organisationen får obegränsad tillgång till utbildningen under 12 månader.

Har du frågor om utbildningen?

Kontakta Linn Isacson, utbildningskoordinator:

Tel:
087095992
Mobil:
0727202972
Skicka e-post

Tipsa en vän