Om kursen
Utbildningen ger en teoretisk underbyggnad och många praktiska verktyg som stödjer rekryteringsprocessen. Målet är att bli en attraktiv arbetsgivare och ha engagerade medarbetare, med rätt person på rätt plats.
Malin Lindelöw är fil dr i psykologi
och har sedan mer än 20 år tillbaka arbetat som konsult med inriktning mot
rekrytering och kompetensförsörjning. Utbildningen bygger till stor del på Malin Lindelöws bok, Kompetensbaserad personalstrategi.
Om kompetensbaserad rekrytering
Kompetensbaserad rekrytering (KBR) är en evidensbaserad, träffsäker och effektiv metod, som inte diskriminerar. Genom vetenskapliga studier har man konstaterat att formella meriter är ett trubbigt och begränsat verktyg. Med KBR beskrivs den faktiska kompetensen som behövs för rollen och kompetens delas in i tre olika delar:
- Kunskap, såsom fackkunskaper, teoretiska kunskaper, praktiska kunskaper eller språkkunskaper
- Analytiska/intellektuella förutsättningar, såsom inlärningsförmåga och kritiskt tänkande inom det språkliga, numeriska eller abstrakt-logiska området
- Personliga egenskaper (exempelvis samarbetsförmåga och flexibilitet)
Kompetensbegrepp och kompetensmodell
För att underlätta kommunikation kring kompetensbegreppen, och säkerställa att man pratar om samma sak, utgår KBR utifrån en kompetensmodell.
Modellen kan beskrivas som en sammanställning av analytiska förmågor och personliga egenskaper som behövs i arbetslivet där olika begrepp är beskrivna ur ett beteendeperspektiv. Kompetensmodellen innehåller 34 olika egenskaper, men vanligtvis fokuserar man på 6-8 begrepp och fördjupa sig i dessa vid en rekrytering
Utbildningens upplägg
Utbildningen består av 12 avsnitt (+2 avsnitt med fördjupningsmaterial) och tar cirka 2 dagar att genomföra. Du har tillgång till utbildningen i 60 dagar. Du kan pausa och återuppta utbildningen när det passar dig under denna period.
Målgrupp
Denna utbildning är speciellt framtagen för kommuner och regioner och riktar sig främst till HR och chefer. Men är även intressant för den som vill lära sig mer om kompetens och hur man kan effektivisera verksamheter.
Avgiftsmodeller
Olika organisationer har olika behov. Därför erbjuder vi tre olika avgiftsmodeller för våra digitala utbildningar: organisationslicens, volymrabatt och enstaka utbildning.
Organisationslicens
Vill du maximera nyttan av din kompetensinvestering? Vill du att alla i målgruppen inom din organisation ska ha tillgång till utbildningen? Ser du en fördel i att all kan använda utbildningen i sin vardag under en längre tid? Då är vår organisationslicens något för din organisation. Avgiften för organisationslicens är mycket förmånlig och beror på din organisations storlek och den storleken på målgruppen för utbildningen.
Är du intresserad av en organisationlicens? Kontakta Tommy Eriksson, 070-527 59 81, tommy.eriksson@adda.se
Volymrabatt
En organisationslicens är alltid mer förmånligt men vi erbjuder också volymrabatt om du vet hur många och vilka i din organisation som ska gå en utbildning. För att få ta del av volymrabatten måste alla deltagare anmälas vid samma tillfälle. Deltagarna får tillgång till utbildningen i 60 dagar från det att deltagaren är registrerad. Boka utbildningen och anmäl deltagarna via det här formuläret.
För den här utbildningen – Kompetensbaserad rekrytering– har vi följande rabattrappa:
2-10 st | 4 500 kr/st |
11-20 st | 4 000 kr/st |
21-30 st | 3 500 kr/st |
31-40 st | 3 000 kr/st |
Har du behov av fler än 40 utbildningar? Kontakta Tommy Eriksson, 070-527 59 81, tommy.eriksson@adda.se
Enstaka utbildning
Självklart kan du även boka en enstaka utbildning. Då kostar den 4 900 kr. Du får tillgång till utbildningen i 60 dagar från det att du registreras. Klicka på den röda knappen lite längre upp på sidan för att anmäla dig.