Utbildningar

Concept 1, Diplomerad upphandlare, tio dagar

Riktar sig till upphandlare med viss erfarenhet av att genomföra upphandlingar. Efter att ha genomgått utbildningen har du tillräckliga kunskaper för att självständigt kunna genomföra upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)

Utbildningen genomförs i fyra ämnesblock under tio dagar. Ämnesblocken täcker hela anskaffningsprocessen, såväl de delar som regleras av LOU som övriga.

Med anledning av den situation som uppstått på grund av Covid-19 kommer utbildningen även att erbjudas som distansundervisning under 2021, och då till ett reducerat pris. För att delta på distansundervisning anmäl dig till Delta digitalt nedan. Deltagare som önskar delta på distans kommer att få en länk skickad via e-post dagen innan utbildningen genomförs. Via länken kommer deltagarna kunna följa den direktsända undervisningen. Deltagare på distans rekommenderas använda webbläsaren Google Chrome. 
Karen Arista
Gussun Albadri
Sophia Klang Törnberg
+9
Läs mer om
Dina kursledare
Antal tillfällen
2 st
Nivå
Specialist
Pris
40 995 kr
Relaterad utbildning
Concept 2, Certifierad upphandlare

Välj tid och plats och anmäl Stäng

22 Mars

Lediga platser:
13 platser kvar
Tid:
09:00 - 16:00
Sista kurstillfället har passerat
27 September

Lediga platser:
3 platser kvar
Tid:
09:00 - 16:00
Sista kurstillfället har passerat

Du lär dig:

 • upphandlingsförfaranden
 • försörjningsprocess, inköpsprocessen och upphandlingsprocessen
 • projektledning
 • upphandlings- & affärsjuridik
 • krav på leverantören
 • krav på varan/tjänsten
 • offentlighet och sekretess
 • leverantörs bedömning
 • kontraktsvillkor
 • upphandling - förberedelser och genomförande paketering
 • krav på företaget
 • krav på personal
 • miljö- och sociala krav
 • ekonomiskt mest fördelaktiga
 • bedömningsmöjligheter
 • dialog och förhandling
 • tilldelningsbeslut
 • avtalshantering

I priset ingår: diplom, kursdokumentation,

Datum i Stockholm 2022

Vårtermin 2022

Block 1, 14-16 mars
Block 2, 26-28 april
Block 3, 17-18 maj
Block 4, 8-9 juni

Upplägg

Block 1
Ger dig tillräcklig kunskap inom upphandlingsregelverket och förståelse för hur en upphandling kan genomföras på ett korrekt och affärsmässigt sätt. Du får även en introduktion till hur du skriver ett förfrågningsunderlag samt möjlighet att praktisera dina kunskaper genom flera olika övningar.

Block 2
Ger dig grundläggande kunskaper inom försörjnings- och inköpsprocess i sin helhet. Du får även en introduktion till projektledning inom upphandling. Blocket tar även upp arbetet med kravställning och hur du får lära dig hur du kan utforma effektiva utvärderingsmodeller.

Block 3
Ger dig grundläggande kunskaper inom miljö- sociala och arbetsrättsliga villkor. Du får kunskap och förståelse som behövs för att lyckas med hållbarshetdimensionen i dina upphandlingar. Blocket innehåller också upphandlings- &affärsjuridik. Du kommer att lära dig att tolka praxis, samt praktisk hantering av offentlighet och sekretess.

Block 4 
Ger dig grundläggande kunskaper inom de regler som styr dialog och förhandling och lära dig att hantera affärsverktyget förhandling på ett effektivt sätt. Vidare får du grundläggande kunskaper inom avtalshantering och lär dig vilka möjligheter till kontraktsändring som finns samt hur du säkerställer en korrekt leverans genom avtalsuppföljning.

Pedagogik

Utbildningen består av föreläsning som kompletteras med grupparbeten och diskussioner kring givna arbetsuppgifter. För att bli Diplomerad krävs närvaro under utbildningen.

Utbildningsansvarig

Sonya Budak

Sonya Budak

Utbildningsansvarig administratör, Adda AffärsConcept
Tel:
08 709 59 37
Mobil:
070 458 21 21
Skicka e-post

Möjlighet till distansundervisning

Med anledning av Covid-19 erbjuds nu våra utbildningar också som distansundervisning. Du kan välja om du vill delta på plats i Stockholm eller på distans. I det senare fallet får du en länk skickad till dig på utbildningsdagens morgon för att följa den direktsända undervisningen. 

För mer information kontakta Utbildningsansvarig Sonya Budak. 

Rabatt för dig som gått introkurserna

Du som har gått våra introkurser i LOU kan tillgodoräkna dig dina tidigare kursdagar och samtidigt få rabatt som motsvarar tidigare betald kursavgift. Utbildningen blir alltså både kortare och billigare. 

Ange i fältet "övrigt" när du anmäler dig om du gått LOU dag 1, LOU dag 2 eller båda två för att ta del av rabatten. 

Sagt om utbildningen

Bra kurs som går genom det viktigaste. Mycket information att processa på kort tid men bra med frågor då och då till deltagarna och att man tar rättsfall som exempel.

- Deltagare första blocket, april 2020

Jättebra frågor och ämnen som togs upp. Hade gärna haft ännu mer tid!

- Deltagare första blocket, april 2020

Det funkade jättebra på distans. Jag hoppas genomföra hela kursen på distans.

- Deltagare första blocket, april 2020

Ute efter fler utbildningar inom offentlig upphandling?

Vi har diplomutbildningar och kortare utbildningar inom offentlig upphandling - från grundnivå till avancerad. Du kan också alltid be om en skräddarsy utbildningar, eller varför inte kombinera utbildning med att ha en av våra affärsrådgivare på plats hos er? 

Prenumerera på AffärsConcepts nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut varannan månad och innehåller information om våra webbinarier, frukostseminarier och utbildningar blandat med redaktionella artiklar och analyser kopplade till våra verksamhetsområden. 

Tipsa en vän