15 oktober 2020 Upphandling | Ramavtal

Fyra snabba frågor om fordonsleasing

I dag är ramavtalet Fordonsleasing inklusive tjänster klart för avrop. Vi passade på att prata lite med kategoriansvarig Torunn Acking och upphandlaren Ebba Melchior på Inköpscentralen om hur arbetet med upphandlingen har gått och vad som är bra med det nya ramavtalet.

Hur har upphandlingen gått?

- Vi hade väldigt bra leverantörsdialog i och inför upphandlingen, säger Ebba. Vi fick många bra synpunkter på vårt underlag vilket var tacksamt, då det gav oss möjlighet att göra ytterligare förbättringar.

Vad är bra med det nya ramavtalet?

- Våra kunder har olika behov av finansiering för köpet av nya fordon. I det här avtalet väljer våra kunder om de vill ha en helhetslösning med operationell leasing, eller en finansiell leasing, där de lägger till tjänsterna administration och/eller försäljning, säger Torunn.

Vilken är den största nyttan för kunden?

- Den största nyttan är enkelheten att komma igång med avropet och ta en direktkontakt med sin leverantör. Och sen tjänsterna som frigör både tid och resurser, vilket ger en del besparingar över tid, berättar Torunn.

Till sist, vad är ni själva mest nöjda med?

- Leverantörerna är välkända och märkesneutrala och avtalet kan användas av alla våra kunder, oavsett om de köper fordon från Inköpscentralens avtal eller motsvarande, säger Torunn.

Tipsa en vän

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar