Seminarier & event

Lyssna in på våra digitala seminarier som sker löpande under året. Lär dig mer om aktuella ämnen genom våra vassa föreläsare eller delta i ett av våra informationstillfällen om Addas kommande ramavtal.

Bakrundsbild för sidhuvud
Aktuella seminarier
30 maj 2024 kl. 10:30 - 12:00
Digitala nationella prov (DNP) - Så får vi förutsättningarna på plats!

Hösten 2024 är gymnasieskolan först ut med att genomföra obligatoriska digitala nationella prov (DNP) i svenska och engelska. Från våren 2025 kommer DNP att införas för såväl grundskola som för gymnasium och vuxenutbildning.

Förberedelserna inför, och genomförandet av, de digitala nationella proven medför en hel del tekniska och organisatoriska utmaningar. Hur ser förutsättningarna ut och hur kan vi hjälpas åt för att säkerställa att vi är redo för de stundande digitala provgenomförandena?

Läs mer...
19 juni 2024 kl. 8:30 - 12:00
Lansering av erbjudande inom Handslag för välfärdsutveckling genom digitalisering

Kommunerna har tillsammans prioriterat sex initiativ inom den strategiska agendan Handslag för digitalisering. På detta lanseringsseminarium har kommuner möjlighet att ställa frågor om initiativen som skickas ut till kommunerna som erbjudanden den 12 juni 2024.

Läs mer...

Den 15 mars bjöd vi in till ett seminarium där vi fördjupade oss och utforskade verkliga tillämpningar och konkreta AI-lösningar i offentlig sektor. Vi vill inspirera och vägleda dig mot att integrera AI i din vardag och verksamhet. Nu kan du ta del av inspelningen i efterhand.

Den 21 februari anordnade vi ett framtidsseminarium om beredskap. Tillsammans med experter från Svenskt Näringsliv, MSB och Adda diskuterades ämnet utifrån olika perspektiv och vikten av att säkra försörjningsberedskapen och öka samhällets motståndskraft. Se inspelningen i efterhand.

Vi anordnar regelbundet aktiviteter för dig som är kund hos Adda Inköpscentral, även du som funderar på att bli kund är välkommen vid dessa tillfällen. Det kan bland annat vara avtalsinformation, informationsdagar och beställardagar.