I denna utbildning får du lära dig mer om offentlig sektors digitalisering och hur offentliga organisationer kan arbeta med mätning och uppföljning av digital mognad för att säkerställa ändamålsenlig digitalisering, det vill säga hur vi tillgodogör oss nyttorna med digitalisering. Digitalisering är aldrig ett självändamål i sig men det är däremot en högkvalitativ och likvärdig vård och skola, en effektiv stadsbyggnadsprocess samt en öppen, serviceinriktad och tillgänglig förvaltning. Digitalisering ska förstås som arbetssätt, processer och beteenden som förändras i snabb takt med stöd eller på grund av ny teknik.
Målgrupp
Utbildningen är designad för att passa en bred målgrupp i offentlig sektor – både i myndigheter, kommuner och regioner – men den riktar sig framförallt till styrning och ledning av digitalisering, det vill säga beslutsfattare i offentlig sektor. Denna utbildning är designad för samtliga medarbetare och chefer som är involverade i organisationens styrning.
Utbildningens upplägg
Utbildningen är cirka 60 minuter lång och innehåller
föreläsningar, exempelfall, text och bilder. Utbildningen går igenom offentlig
sektors digitalisering, modellen DiMiOS och hur den används i offentlig sektor,
nationell mognadsnivå samt fallgropar och framgångsfaktorer. Utbildningen har
hittills genomgåtts av fler än 3000 medarbetare och chefer i kommuner och
regioner. Utbildningen är framtagen tillsammans med Göteborgs universitet.
Utbildningen består av fem kapitel med underliggande avsnitt:
- Introduktion
- Varför?
- Vad?
- Hur
- Avslut
Efter utbildningen ska deltagare ha kunskap om:
- Offentlig sektors
digitalisering
- Användning, mätning och
uppföljning med hjälp av modellen DiMiOS
- Vad digitalisering är
- Senaste forskningen inom
området
Syftet med utbildningen är att öka kunskapen kring offentlig sektors digitalisering samt att väcka reflektion kring dessa delar för att arbeta vidare med i din egen organisation.
Avgiftsmodeller
Olika organisationer har olika behov. Därför erbjuder vi tre olika avgiftsmodeller för våra digitala utbildningar: organisationslicens, volymrabatt och enstaka utbildning.
Organisationslicens
Vill du maximera nyttan av din kompetensinvestering? Vill du att alla i målgruppen inom din organisation ska ha tillgång till utbildningen? Ser du en fördel i att all kan använda utbildningen i sin vardag under en längre tid?
Då är vår organisationslicens något för din organisation. Avgiften för organisationslicens är mycket förmånlig och beror på din organisations storlek och den storleken på målgruppen för utbildningen.
Är du intresserad av en organisationlicens? Rickard Ahlberg, 087095515, rickard.ahlberg@adda.se
Volymrabatt
En organisationslicens är alltid mer förmånligt men vi erbjuder också volymrabatt om du vet hur många och vilka i din organisation som ska gå en utbildning. För att få ta del av volymrabatten måste alla deltagare anmälas vid samma tillfälle. Deltagarna får tillgång till utbildningen i 365 dagar från det att deltagaren är registrerad.
Boka utbildningen och anmäl deltagarna via det här formuläret.
För den här utbildningen – Digital mognad – har vi följande rabattrappa:
2-10 st | 900 kr/st |
11-20 st | 850 kr/st |
21-30 st | 800 kr/st |
31-40 st | 750 kr/st |
Har du behov av fler än 40 utbildningar? Kontakta Rickard Ahlberg, 087095515, rickard.ahlberg@adda.se
Enstaka utbildning
Självklart kan du boka en enstaka utbildning. Då kostar den 1000 kr. Du får tillgång till utbildningen i 365 dagar från det att du registreras. Klicka på den röda knappen lite längre upp på sidan för att anmäla dig.