Utbildningar

Digital mognad - En fråga för HR?

Seminarium om den evidensbaserade modellen Digital mognad ur ett HR-perspektiv

Antal tillfällen
0 st
Nivå
Grundkurs
Pris
1500 kr ex. moms

Välj tid och plats och anmäl Stäng

En organisations omställningsförmåga är avhängigt medarbetarnas kompetens och vilka förutsättningar de får att göra verklighet av sina idéer.

Det är medarbetarnas nyfikenhet, kompetens och fantasi som skapar förutsättningar för förändring i organisationen. I skärningspunkten mellan människan och organisationen står HR som både sörjer för organisationens kompetens och kan skapa de förutsättningar som krävs för en stark innovationskultur. Omställning i en digital tid är därför i högsta grad en fråga för HR.

För att klara kompetensförsörjningen och ta ledartröjan i omställningsarbetet är det viktigt att HR kliver fram och tar en självklar ledarroll i förflyttningen.

På seminariet går vi igenom den evidensbaserade modellen Digital mognad i offentlig sektor (DiMiOS) och sätter den i ett HR-perspektiv. Genom modellen får HR stöd i förflyttningsarbetet och en metod för att ställa om i en digital tid.

Vi diskuterar:

  • Varför HR har en nyckelroll i omställningen i en digital tid
  • På vilket sätt DiMiOS kopplar an till HR
  • Hur DiMiOS kan vara ett konkret verktyg för HR att driva omställning i en digital tid

Seminarieledare

Johan Magnusson

Johan är professor verksam vid Institutionen för Tillämpad IT, Göteborgs universitet. Han är avdelningschef för Informatik och föreståndare för SCDI Göteborg. Han disputerade inom Företagsekonomi (redovisning) vid Göteborgs universitet 2012 efter en licentiatexamen i Informatik 2005. Johans forskning är inriktad på balanseringen av innovation och effektivitet inom digitaliseringsarbete, genom begrepp som skugginnovation och disintegration av värdeskapade inom såväl offentlig- som privat sektor.

Läs mer om Johan på LinkedIn

Jenny Birkestad

Jenny är affärsområdeschef för Adda Kompetens och var tidigare direktör på SKR med ansvar för digitaliseringsfrågor. Hon är förnyelsebyråkraten och intraprenören med drygt 20 års chefserfarenhet från både offentlig och privat sektor. Jenny brinner för att bidra till en offentlig förvaltning som sjuder av innovationskraft, fullt ut tillvaratar digitaliseringens möjligheter och inte minst medarbetarens och invånarens engagemang och kompetens. Jenny är sedan 2018 ledamot av regeringens digitaliseringsråd

Läs mer om Jenny på LinkedIn

Målgrupp

HR-chefer och HR-specialister i kommun och region samt kommunala bolag.

Gör din anmälan här så skickar vi ut en kalenderbokning inom 1-2 dagar.

28 oktober 2021

Tid: kl 09:00-11:00
Avgift: 1500 kr ex. moms
Plats: Zoom
Anmäl dig här!

Du får zoomlänk dagen innan seminariet

Vill du anmäla mer än 10 personer?

Kontakta:

Linn Isacson

Linn Isacson

Produktkoordinator, Adda Kompetens
Tel:
08 709 59 92
Mobil:
072 720 29 72
Skicka e-post

Tipsa en vän