IT-konsulttjänster 2021
Ramavtalet erbjuder ett brett och kvalitativt utbud av IT-och verksamhetsutvecklingskonsulter. Det ska fungera som ett stöd i er digitaliseringsresa och hjälpa er att uppnå de nyttor ni eftersträvar.
Ramavtalet erbjuder ett brett och kvalitativt utbud av IT-och verksamhetsutvecklingskonsulter. Det ska fungera som ett stöd i er digitaliseringsresa och hjälpa er att uppnå de nyttor ni eftersträvar.
Ramavtalet ska täcka era behov av extern IT-kompetens som stöd i er digitaliseringsresa. Från ramavtalet är det möjligt att avropa resurser som komplement till den egna organisationen och kompletta projekt där leverantören driver ett eget uppdrag och ska leverera ett bestämt resultat.
Ramavtalet består av sju geografiska delområden (A-G) som tillsammans omfattar samtliga 21 län i Sverige:
Ramavtalet omfattar IT-konsulttjänster inom följande sju kompetensområden:
I Bilaga A – Kompetensområden och exempelroller under Stöddokument framgår ett antal exempelroller. Har ni ett behov som inte matchas av en exempelroll är det möjligt att formulera en egen roll, den ska dock rymmas inom ett kompetensområde. Det går att avropa kompetensnivåerna 1-5, från junior till expert.
Ramavtalsleverantörerna ska kunna leverera IT-konsulttjänster inom samtliga kompetensområden.
Tillgång till en bredd av kvalitativa konsulttjänster inom IT och verksamhetsutveckling, oavsett om det handlar om enskilda kompetenser/resurskonsulter eller kompletta projekt eller team. För kortare uppdrag sker avrop via dynamisk rangordning – snabbt och enkelt.
Ett förenklat och snabbt avropsförfarande gör att beställare kan spara mycket tid och kostnader i anskaffningsprocessen. Möjligheten att anpassa prismodeller för det specifika uppdraget skapar förutsättningar för förutsägbara projektkostnader och minskar risken för överskriden budget.
Leverantörerna, tillsammans med sina underleverantörer, levererar dagligen innovation till sina kunder både inom offentlig och privat verksamhet. Ramavtalet erbjuder kompetens för innovation inom både verksamhetsutveckling och systemutveckling.
Avtalet innehåller tjänster för alla steg i en lyckad digitaliseringsresa, exempelvis strategiframtagning/verksamhetsutveckling, förändringledning, kravställning, systemutveckling, implementering, test, förvaltning och support.
Ramavtalet är uppdelat i sju delområden med åtta ramavtalsleverantörer per delområde. Avrop görs genom dynamisk rangordning eller förnyad konkurrensutsättning.
Gäller avrop av exempelroller avseende kompetensnivå 1-4 med uppdrag upp t.o.m. 320 timmar.
För att fastställa rangordningen i det specifika avropet, använd avropsstödets bilaga B – Efterfrågat resursbehov (dynamisk rangordning). Genom att fylla i ert behov så räknas rangordningen fram. Ni avropar från den leverantör som har det lägsta totalpriset på de efterfrågade exempelrollerna.
En mer utförlig beskrivning finns att läsa i Avropsvägledningen under Stöddokument.
Gäller avrop avseende kompetensnivå 5 (expert), uppdrag över 320 timmar eller egenformulerade roller. Avropsförfrågan skickas till samtliga ramavtalsleverantörer på aktuellt delområde. Detta görs för att avgöra vilken leverantör som kan erbjuda det för er bästa avropssvaret utifrån de villkor och utvärderingskriterier som ni angett i avropsförfrågan.
En mer utförlig beskrivning finns att läsa i Avropsvägledningen under Stöddokument.
Hör gärna av er om ni har frågor och funderingar inför eller under ert avrop.
Under ramavtalets löptid följer vi upp ramavtalsleverantörerna vilket underlättar avropande myndighets egen hantering och uppföljning.
Under Stöddokument finns mallar och avropsstöd. Under Leverantörer finns länk vid leverantörsnamnet som leder till kontaktuppgifter, prisbilagor och publicerat ramavtal.
Ramavtalet kontrollerat i september 2022.
Läs mer om vad kontrollen innebär här.