Miljöhänsyn
Addas ramavtal och Dynamiska inköpssystem (DIS) ska bidra till att ni kan möta målen i Agenda 2030 och de nationella miljömålen. Vi erbjuder produkter och tjänster med en hög nivå av miljömässig hållbarhet, anpassat till ett framtida cirkulärt samhälle.
Addas ambition är att ställa långtgående miljökrav på det som har en stor påverkan och där det finns möjlighet till förbättringar. Det innebär att miljökraven ska göra skillnad. Vi vill samtidigt bidra till innovation och utveckling av hållbara alternativ. Det gör vi bland annat genom att ge leverantörer mervärde för deras arbete med utveckling av hållbara produkter.
För att kunna avgöra vilka miljökrav som ska ställas har vi tagit fram en checklista för alla hållbarhetsaspekter samt en mall för Agenda 2030-analys. Ni hittar dokumenten här på sidan. Som utgångspunkt använder vi de hållbarhetskriterier som har tagits fram av Upphandlingsmyndigheten. När det saknas kriterier inom viktiga områden, eller när vi vill lägga ribban högre, tar vi fram egna.
Våra hänsynstaganden
Hur följer vi upp miljöhänsyn i upphandling?
För oss är uppföljning en förutsättning för hållbar upphandling. Därför arbetar vi systematiskt med att följa uppde krav vi ställer. För miljöhänsyn i upphandling består uppföljningen framför allt av egenrapportering, dokumentgranskning, mätningar och analyser samt leverantörsmöten. Vid kontroll av policyer och rutiner kan vi också använda oss av kontorsrevisioner. Om vi upptäcker brister begär vi rättelse. Vid grova överträdelser kan vi även använda viten eller häva avtal.
Om hållbarhetskraven i våra ramavtal och DIS.
Mejla hallbarhet@adda.se
Om uppföljning av våra ramavtal och DIS, eller vill rapportera avvikelser från våra krav.
Mejla uppföljning@adda.se